Er is één grote groep die meer met crypto bezig is dan de rest, namelijk de millennials. Een groep (jong)volwassenen die grootgebracht is met het internet, computers en andere technologische ontwikkelingen. Het zijn ook deze personen die niet echt bezig zijn met de traditionele manier van pensioensparen. Ze verkiezen technologie boven banken.

Sparen voor je pensioen via een financiële instelling? Dat lijkt stilaan verleden tijd te zijn als je de millennials moet geloven. Steeds minder jonge mensen vertrouwen het traditionele bankensysteem en geven de voorkeur om hun eigen geld te beheren in plaats van de bank het te laten doen.

De meeste millennials, mensen geboren tussen 1980 en 2000, sparen niet voor hun pensioen. In februari 2018 publiceerde het ‘National Institute on Retirement Security’ een onderzoek waaruit bleek dat 95 procent van de millennials niet voldoende spaart voor hun pensioen. Meer dan 66 procent van de werkende millennials spaart zelfs helemaal niets voor hun pensioen.

Toekomst

Ze voelen zich meer aangetrokken tot technologie en crypto in plaats van zich te wenden tot financiële instellingen. Het is zelfs zo dat 20 procent van de universiteitsstudenten geld van hun studentenfinanciering gebruikt om bitcoin en andere digitale munten te kopen.

En dat komt omdat ze geloven in de toekomst van blockchain en cryptomunten, ondanks de hoge risico’s die ermee gepaard gaan. Jeremy Gardner, managing partner bij Ausum Ventures, denkt dat we aan het begin staan van een grote financiële revolutie die onze manier van doen gaat veranderen.

As a millennial, I personally put much greater faith in scarce digital assets that are determined by math and auditable code, rather than a group of bankers at the Federal Reserve.

Pensioensparen

Er bestaan bijvoorbeeld al platformen waar je aan pensioensparen kan doen door middel van investeringen in crypto. Het ‘Auctus Platform‘ is zo een initiatief waarbij je geld kan investeren in een fonds dat bestaat uit traditionele activa en crypto-investeringen met behulp van slimme contracten.

Financiële experten drukken toch hun bezorgdheid uit over het toevoegen van digitale munten in pensioenspaarfondsen. Hun advies luidt dat digitale munten momenteel geen groot deel mogen uitmaken van je ‘savings plan’ omdat de cryptomarkt nog onvoldoende stabiel en gereguleerd is.

Bronnen: Bitcoinist, Forbes

Foto: Chris Potter – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven