Ruim een week geleden verschenen er opbeurende cijfers over de Amerikaanse arbeidssector. Tenminste, het Amerikaanse werkloosheidscijfer wist te dalen naar een 50-jarig dieptepunt. Toch komen er steeds minder nieuwe Amerikaanse vacatures bij. En dat kan onheil betekenen voor de Amerikaanse economie.

Trump was onlangs lyrisch over de, in zijn ogen, fantastische arbeidscijfers. Het Amerikaanse werkloosheidscijfer wist immers te dalen naar een 50-jarig dieptepunt. Tegelijkertijd werd echter ook bekend gemaakt dat er steeds minder nieuwe Amerikaanse banen bijkomen. En dat kan te maken hebben met het feit dat de Amerikaanse arbeidsmarkt verzadigd is en dat bedrijven steeds minder behoefte hebben aan nieuwe werknemers.

Amerikaanse economie kan last krijgen van de huidige arbeidsmarkt

De economen van Crescat Capital LLC laten weten dat de trend bij het aantal nieuwe Amerikaanse vacatures zorgwekkend te noemen is. Zo is op de bovenstaande grafiek in beeld gebracht dat die indicator normaliter enkele maanden voorloopt op het daadwerkelijke Amerikaanse groeicijfer (BBP). En volgens deze grafiek moeten de Amerikanen rekening houden met een harde economische val. Zo kan de groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product binnen enkele maanden dalen richting de 2%.

En dat zal even wennen zijn, want vandaag de dag kennen de Amerikanen nog een BBP-groei van ongeveer 4%. Die tijd lijkt echter inmiddels achter de rug te liggen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)