Voor de groeimarkten gaat er hoogstwaarschijnlijk een goede tijd aanbreken. De verkiezingsoverwinning van Joe Biden kan er immers voor zorgen dat de banden tussen de groeilanden en de VS hersteld worden. Biden liet immers al meermaals weten dat hij geen heil ziet in een handelsoorlog.

Tijdens de afgelopen jaren hebben de zogenoemde ‘emerging markets’ het niet gemakkelijk gehad. Door het overheidsbeleid van president Trump is hun concurrentiepositie verslechterd. Met name de Chinezen zullen afgelopen week opgelucht adem hebben gehaald. De kans is immers groot dat Biden een einde zal maken aan de handelsoorlog.

Groeimarkten kunnen de komende jaren gaan outperformen

Volgens de analisten van Morgan Stanley kan de verkiezingsoverwinning van Joe Biden ook goed nieuws betekenen voor de aandelenmarkten van de groeimarkten. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, te zien dat sinds het jaar 2017 de MSCI Emerging Markets index al minder goed presteert dan de MSCI All Country World index. Tijdens de afgelopen week vond er echter voor het eerst in drie jaar tijd een trendbreuk plaats.

Volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank laat deze grafiek zien dat beleggers hun vizier weer moeten gaan richten op de groeimarkten. Deze ‘emerging markets’ zijn tijdens de afgelopen jaren, als gevolg van de handelsoorlog, sterk achtergebleven op de Westerse beurzen. De komende jaren kunnen de rollen omgedraaid zijn.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!