Ervaren beleggers zijn bekend met de leuze ‘Sell in May and go away’. Maar is het verstandig om effectief je posities deze maand te verkopen? Marktkenners beamen dat de beste beursmaanden daadwerkelijk van november tot en met april zijn, maar ze benadrukken dat beleggers hun investeringsplannen niet hoeven aan te passen op basis van deze leuze. Vooral gezien de uitzonderlijk situatie omtrent COVID-19 en het herstel van de wereldeconomie. 

‘Sell in May and go away, but remember to come back in September’, een oude beursleuze die ervaren beleggers en investeerders ongetwijfeld kennen. Maar is het wijs om dit te volgen? Marktkenners kunnen aan de hand van historische gegevens aantonen dat de beste beursmaanden effectief van november tot en met april zijn. Maar Jonathan Golub, hoofdstrateeg bij Credit Suissde, raadt beleggers aan niet vast te houden aan deze leuze.

Any investment strategy that you can summarize in a rhyme is probably a bad strategy. This would be perfectly reasonable if every single May looked the same as the May the year before.

Sterke bedrijfsresultaten

Golub zegt dat het een ideale strategie zou zijn mocht iedere maand mei hetzelfde zijn. Maar hij beklemtoont dat dat zeker niet het geval is. Hij refereert naar de maand mei van vorig jaar, toen zaten de aandelenmarkten stevig in de lift. En voor dit jaar verwacht hij hetzelfde gezien bedrijven de analistenverwachtingen ruimschoots aan het overtreffen zijn.

Last May of last year the market was jumping off the bottom. Look at what we’re having this earnings season. U.S. companies are beating estimates by 22% — 22% is unheard of. The economic data is phenomenal.

Stephen Suttmeier, technisch strateeg bij Bank of America, stelt het zelfs anders. Hij raadt beleggers aan om net in mei te kopen en de markt te verlaten in juli/augustus.

Hij beweert namelijk dat er een jaarlijkse trend is van een zomerrally. Hij voegde er ook aan toe dat de zomerrally dit jaar nog sterker kan zijn dan anders gezien er vorig jaar een nieuwe president is verkozen. Hij verwacht een sterke aandelenmarkt tot de maand juli.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>