Tijdens de afgelopen 18 maanden wist de Bitcoin een beduidend betere prestatie neer te zetten dan de goudprijs. De goudprijs wist immers tijdens de zomer van 2020 een stevige top neer te zetten en werd daarna geconfronteerd met een dalende koersbeweging, terwijl de Bitcoin over de afgelopen 18 maanden gemeten stevig in waarde wist te stijgen. Mogelijk is echter nu het moment aangebroken om terug te keren naar het gele edelmetaal.

Voor de cryptobeleggers onder ons ligt er een volatiel handelsweekend achter de rug. Tijdens de handelssessie van zaterdag werd de Bitcoin namelijk geconfronteerd met een stevige prijsdaling. Op een gegeven moment stond de grootste digitale munt ter wereld zelfs op een koers van $ 43.000. Deze koers werd voor het laatst aan het einde van september behaald. Tijdens de handelssessie van gisteren wisten de cryptostieren een deel van het verlies alweer weg te poetsen.

Gaat goud beter presteren dan de Bitcoin?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van DowGoldEquals1, is te zien dat de goudprijs mogelijk tijdens de komende periode een betere prestatie gaat neerzetten dan de Bitcoin. Op deze grafiek is de prestatie van het gele edelmetaal afgezet tegenover de prestatie van de grootste digitale munt ter wereld. Tot voor kort was er sprake van een sterk dalende trend, maar tijdens de afgelopen week is daar verandering in gekomen. De weerstandslijn is inmiddels gebroken en dat impliceert dat goud op dit moment de voorkeur van de twijfel krijgt.

Volgens de wetten van de technische analyse kan de goudprijs de komende periode gaan outperformen ten opzichte van de Bitcoin. Voorwaarde daarbij is wel dat de oude weerstand nu gaat fungeren als nieuwe steun. Deze grafiek is dus niet alleen cruciaal voor goudbeleggers, maar ook voor cryptobeleggers.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>