Tijdens de afgelopen handelsweek wisten de ‘traditionele’ aandelen in positieve zin op te vallen. En dat was lang geleden, want tot voor kort waren de techaandelen de uitblinkers op de beursvloer. Mogelijk is dit het ideale moment om terug te keren naar de traditionele aandelen.

Als we het over de ‘traditionele aandelen’ hebben dan bedoelen we daar min of meer de defensieve aandelen mee. Dit zijn aandelen van beursgenoteerde bedrijven die beschikken over een brede beleggingshorizon en die al decennialang bewijzen dat ze ook tijdens economisch slechte tijden het hoofd boven water kunnen houden.

Beleggers moeten de traditionele aandelen niet uit het oog verliezen

De meeste analisten zijn het er wel over eens dat een groot deel van die traditionele aandelen te vinden zijn binnen de Dow Jones index. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de Nasdaq 100 index al jaren een betere prestatie weet af te leveren dan de Dow Jones index. Inmiddels is de Nasdaq to Dow Ratio gestegen naar het hoogste niveau sinds het jaar 2000. Dit geldt ook voor de RSI-indicator, die heeft inmiddels ook de hoogste notering sinds het jaar 2000 bereikt.

Volgens Chris Kimble moeten beleggers deze trend in de gaten houden. Net als in het jaar 2000 kan een trenddraai nabij zijn. En in dat geval kan de ‘run’ op traditionele aandelen razendsnel terugkeren.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar