Een zware week ligt voor de olieprijs achter de rug. Het ‘zwarte goud’ moest tijdens de afgelopen week immers aanzienlijk waarde inleveren. En deze daling vond precies plaats nadat de weerstandszone van rond de $ 65 getest werd. Moeten beleggers rekening houden met een nieuwe prijscrash bij de olieprijs?

In april 2020 wist de olieprijs een stevige bodem neer te zetten. Vanaf dat punt gerekend is de prijs voor een vat ruwe olie exponentieel in waarde gestegen. Helemaal indien je beseft dat de olieprijs in april 2020 tijdelijk ‘negatief’ is geweest.

Blijft de dalende trend bij de olieprijs intact?

De stijgende olieprijs is met name te danken aan de economische vooruitzichten. De meeste economen zijn het er over eens dat de wereldeconomie zich dit jaar grotendeels zal herstellen van de coronacrisis. Een groeiende economie leidt normaliter tot een grotere vraag naar olie.

Ondanks deze positieve vooruitzichten werd de olieprijs tijdens de afgelopen week geconfronteerd met een koersdaling. En deze daling kwam op een heel vervelend moment. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, te zien dat de weerstandszone van rond de $ 65 ook in het jaar 2019 en 2020 roet in het eten wist te gooien. En zolang deze weerstandszone niet doorbroken wordt, blijft de trend dalend.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar