Tijdens de afgelopen handelsweken hebben de wereldwijde aandelenmarkten in positieve zin weten te verrassen. Overigens mag dat geen verrassing zijn, want historisch gezien presteren de beurzen goed aan het einde van het beursjaar. De vraag is alleen of deze ‘eindejaarsrally’ ook in het nieuwe jaar voortgezet kan worden.

Al weken zitten de beurzen in de lift. De stier lijkt haast wel onvermoeibaar te zijn. Zo sneuvelde tijdens de voorbijgaande weken het ene naar het andere record. De meeste indices presteerden daardoor beter dan bijvoorbeeld de goudprijs of de Amerikaanse obligaties.

Gaan aandelen de komende tijd ‘outperformen’?

Volgens analist J.C. Parets werd er onlangs een belangrijke uitbraak gerealiseerd. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de S&P 500 index al anderhalf jaar minder goed presteerde dan de index voor Amerikaanse obligaties en de goudprijs. Er was dus al ruim 18 maanden sprake van een dalende trend, maar die trend werd aan het einde van 2019 opwaarts doorbroken.

Volgens Parets geeft deze grafiek aan dat aandelen nu weer in het voordeel zijn in vergelijking met Amerikaanse obligaties en de goudprijs. Volgens de wetten van de technische analyse zou het daarbij wel gewenst zijn dat de huidige uitbraak nogmaals bevestigd wordt. En in dat geval dient de oude weerstand te fungeren als nieuwe steun.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.