Donald Trump heeft er inmiddels drie presidentsjaren opzitten. Inmiddels kunnen we de balans opmaken en kunnen we concluderen dat Trump op Wall Street beter presteert dan de gemiddelde Amerikaanse president. En Trump zal er alles aan willen doen om deze trend ook tijdens het laatste presidentsjaar voort te zetten.

Donald Trump staat bekend als een president die graag over Wall Street Tweet. Met name als de aandelenmarkten goed weten te presteren, stuurt Trump graag Tweets de wereld in. En daar was de afgelopen weken zeker sprake van, want de Amerikaanse beurzen wisten keer op keer de records verder aan te scherpen.

Trump is geliefd op Wall Street

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van CNBC, is te zien dat Trump in 2019 een stuk beter wist te presteren dan de gemiddelde Amerikaanse president. Zo wist de S&P 500 index onder het bewind van Trump tijdens het afgelopen jaar met bijna 30% in waarde te stijgen. De gemiddelde Amerikaanse president realiseert in het derde jaar een winst van 13%.

Op de grafiek is ook te zien dat de S&P 500 index gemiddeld gezien tijdens het laatste presidentsjaar een winst realiseert van bijna 6%. De kans dat het jaar 2020 een herhaling wordt van het jaar 2019 is dus bijzonder klein.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>