Afgelopen week sloot de goudprijs de week lager af. Het begint er steeds meer op te lijken dat de goudstieren toe zijn aan een gezonde ‘adempauze’. Tijdens de afgelopen maanden hebben de goudstieren zich flink moeten inspannen en goudbeleggers moeten rekening houden met een terugval.

Dat tijdens de afgelopen maanden de interesse in goud is opgelaaid is niet vreemd te noemen. De politieke en economische onzekerheid in de wereld is immers toegenomen en als gevolg daarvan hebben beleggers behoefte aan veilige havens. Juist in die tijden weten de edelmetalen vaak te ‘outperformen’.

Goudstieren zijn toe aan een adempauze

Volgens technisch analist Chris Kimble is de kans groot dat de goudprijs de komende tijd een stapje terug zal doen. Hij deelde via zijn website, Kimble Charting, de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de Relative Momentum Index onlangs wist te stijgen naar de hoogste notering in 8 jaar tijd. Deze index laat zien dat de goudmarkt op dit moment mogelijk ‘overgekocht’ is en dat de goudstieren behoefte hebben aan een adempauze.

Kimble wijst de goudbeleggers er tevens op dat op dit moment ook de bovenkant van het stijgende trendkanaal bereikt is. Een ‘gezonde’ correctie past nu dus volledig in het script. En voor de achterblijvers kan een dergelijke correctie een perfect moment zijn om alsnog in de goudmarkt te stappen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!