Lang leek het er op dat de handelsoorlog tussen de VS en China weinig effect had op de Amerikanen. Toch begint dat beeld langzaam maar zeker te draaien. Als gevolg van de toegenomen politieke en economische onzekerheid beginnen steeds meer Amerikanen zich zorgen te maken over de toekomst. En dat signaal kunnen we maar beter erg serieus nemen.

Donald Trump is in een felle handelsstrijd beland met de Chinese premier Xi Jinping. De afgelopen tijd is duidelijk geworden dat het geduld van de Chinezen begint op te raken. En dat is voor Trump een groot probleem, want volgend jaar staan de Amerikaanse verkiezingen op het programma. En steeds meer Amerikanen beginnen zich zorgen te maken over de handelsoorlog. En dat kan Trump uiteindelijk kiezers gaan kosten.

Steeds meer Amerikanen vrezen voor dalende beurskoersen

Uit de meest recente cijfers van The Conference Board blijkt dat de Amerikanen sinds het jaar 2011 niet meer zo bezorgd waren over de toekomst. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat 60% van de Amerikaanse respondenten op dit moment verwacht dat de aandelenmarkten over een jaar lager zullen staan. En dat is voor Amerikanen een groot probleem, want zij hebben over het algemeen veel van hun centen direct of indirect geïnvesteerd in aandelen. Dalende beurskoersen kunnen daarom desastreus zijn voor hun financiële situatie.

Tijdens voorgaande keren dat dit percentage zo fors in waarde wist te stijgen, werden we in sommige gevallen niet veel later geconfronteerd met een recessie. Het is te hopen dat deze keer een recessie, net als in het jaar 2011, ontlopen kan worden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)