Gisteren wisten de Amerikaanse indices in het groen de dag af te sluiten. En daarmee werd een deel van de schade van afgelopen vrijdag goedgemaakt. Toch ziet het plaatje er op dit moment nog niet bepaald florissant uit. Beleggers moeten zelfs rekening houden met een nog diepere beursdaling.

Traditioneel gezien is de maand augustus niet bepaald een gunstige beursmaand. En daar is dit jaar ook sprake van, want de meeste indices noteren deze maand fors lager. De beursdaling van de afgelopen weken is voor een groot deel te danken aan de opgelopen handelsspanningen tussen de VS en China. Het begint steeds duidelijker te worden dat de handelsoorlog veel erger is dan waar analisten vooraf rekening mee hadden gehouden.

Diepere beursdaling is goed mogelijk

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van E. Cantoni, is te zien dat de Russell 2000 index nog steeds een sterke correlatie vertoont met het jaar 1987. Volgens deze grafiek behoort een nog veel diepere beursdaling zeker tot de mogelijkheden. In dat geval zal wel eerst de steunlijn moeten sneuvelen. En op dit moment is de Amerikaanse small-cap index nog enkele procenten verwijderd van deze stevige steunlijn.

Of die diepere beursdaling er daadwerkelijk zal komen zal voor een groot deel ook afhangen van het algehele winstplaatje. Tijdens de afgelopen weken is wel duidelijk geworden dat steeds meer bedrijven de nare gevolgen van de importheffingen beginnen te ervaren. En dat is niet bepaald een goed teken te noemen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar