De Amerikaanse beurzen wisten vrijdag de handelsweek in stijl af te sluiten. Zo wisten de S&P 500 en de Nasdaq index recordstanden te bereiken. Ook de Dow Jones index is op dit moment niet ver verwijderd meer van een nieuwe recordkoers. Toch moeten beleggers rekening houden met een (tijdelijke) beurscorrectie.

Op de beursvloer zijn eigenlijk twee soorten beleggers van elkaar te scheiden. Enerzijds hebben we de fundamentele beleggers en anderzijds de technische beleggers. De technische beleggers handelen vanuit het principe dat al het nieuws al in de koers verwerkt zit. Zij proberen patronen op de grafiek te herkennen die voorspellen wat er te gebeuren staat.

Stevige weerstandslijn waarschuwt voor een beurscorrectie

Binnen de technische wereld zijn onder andere steun- en weerstandslijnen erg geliefd. Op Twitter werd onlangs de bovenstaande grafiek gedeeld. Op deze grafiek is de situatie bij de S&P 500 index in beeld gebracht. Sinds het jaar 2018 wordt de toonaangevende Amerikaanse index al geconfronteerd met een weerstandslijn. En deze weerstandslijn wist afgelopen zomer nog te zorgen voor een noemenswaardige beurscorrectie.

Op de grafiek is te zien dat de S&P 500 index opnieuw bij de weerstandslijn terecht is gekomen. En volgens sommige technische analisten verhoogt dat de kans op een beurscorrectie. Deze weerstandslijn heeft immers tijdens de afgelopen 22 maanden zijn waarde bewezen. Mocht deze weerstandslijn daarentegen opwaarts doorbroken worden, dan is er officieel sprake van een ‘uitbraak’.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS