De maand november is aangebroken. Dat betekent dat de beurzen nog maar twee beursmaanden te gaan hebben. En steeds meer beleggers vragen zich af wat we van de laatste twee beursmaanden van het jaar mogen verwachten. Uit onderzoek blijkt dat beleggers de komende tijd rekening moeten houden met een tijdelijke beursdip. Na die tijdelijke dip kan de eindejaarsrally van start gaan.

De meeste indices zijn bezig aan een fantastisch beursjaar. Zo noteert Wall Street op dit moment ruim 20% hoger dan de slotstand van 2018. En de meeste andere beurzen weten tot nu toe ook fantastische resultaten te boeken. En dat hadden maar weinig analisten aan het einde van vorig jaar zien aankomen.

Beleggers moeten niet schrikken van een eventuele beursdip

Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat Wall Street de komende tijd rekening moet houden met een tijdelijke beursdip. Op de bovenstaande grafiek is de gemiddelde beursbeweging van de S&P 500 index tijdens een ‘Pre Election Year’ in beeld gebracht. En tot nu toe weet de S&P 500 index perfect dit gemiddelde koerspad te volgen. Op de grafiek is ook te zien dat Wall Street normaliter in deze fase geconfronteerd wordt met een tijdelijke beursdip. De maand november eindigt gemiddeld gezien tijdens een ‘Pre Election Year’ in het rood.

Mocht Wall Street de komende handelsweken geconfronteerd worden met een dergelijke beursdip, dan moeten beleggers niet direct in paniek raken. Uit onderzoek blijkt namelijk ook dat de S&P 500 index bijzonder goede zaken weet te doen tijdens de laatste beursmaand van het jaar. Gemiddeld gezien bedraagt de stijging in die beursmaand zelfs 2,21%.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS