Op de beursvloer is de beursspreuk “Sell in May and go Away” alom bekend. Wat dat betreft lijkt dit het uitgelezen moment te zijn om aandelen van de hand te doen. Toch lijken beleggers er verstandig aan te doen om niet blind op dit beursgezegde te vertrouwen. Dit jaar zou de maand mei namelijk juist een enorm goede beursmaand kunnen zijn.

De meeste aandelenmarkten hebben een fantastische beursmaand achter de rug te liggen. Toch waren de verschillen groot. Zo wist de toonaangevende Amerikaanse beurs (S&P 500) met 5,24% in waarde te stijgen. De Amsterdamse en Belgische beurs daarentegen moesten het doen met een winst van respectievelijk 1,10% en 2,94%.

De maand mei kan dit jaar goed uitpakken voor de beurzen

Nu de maand mei is aangebroken beginnen sommige beleggers zich zorgen te maken over de beurstrend op korte termijn. De maand mei staat immers bij beleggers niet bekend als een rooskleurige handelsmaand. Omdat er sprake is van een beursjaar na een Amerikaans verkiezingsjaar, kan de beursschade echter meevallen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, te zien dat de S&P 500 index tijdens een dergelijk jaar tijdens de beursmaand mei juist extreem goede zaken weet te doen. Het is na de maand juli zelfs de beste handelsmaand van het jaar. Gemiddeld genomen is er sprake van een beursstijging van bijna 1,8%. De maand juli weet het nog net iets beter te doen met een rendement van 2%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat er niet direct reden voor paniek is. De stieren zouden juist tijdens de maand mei verrassend uit de hoek kunnen komen.

2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 en 2021 te worden.

Download hier jouw gratis gids: 2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)