De stieren zijn dit jaar goed uit de startblokken gekomen. De meeste beurzen bewegen immers enkele procenten hoger dan de slotstand van 2020. Analisten hebben er vertrouwen in dat de beurzen ook tijdens de komende maanden de weg naar boven weten te bewandelen. Deze optimistische stemming doet denken aan het begin van vorig jaar.

Een jaar geleden had niemand zien aankomen dat de beurzen geconfronteerd zouden worden met een rampzalige beurscrash. Deze heftige beursdaling in relatief korte tijd is de geschiedenisboeken ingegaan als de ‘coronacrash’. Op dit moment ziet opnieuw niemand een dergelijke beursdaling aankomen. En wellicht is dat wel het grote probleem.

Is jouw portefeuille beschermd tegen een beurscrash?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Travis Kimmel, is te zien dat de S&P 500 index in de periode maart 2020 tot februari 2021 een soortgelijk koerspatroon heeft afgelegd als tijdens de periode januari 2019 tot februari 2020. Ook nu lijken maar weinig beleggers te vrezen voor een noemenswaardige beursdaling.

Het verleden leert ons dat het vaak loont om angstig te zijn als anderen hebzuchtig zijn. Mogelijk is die tijd aangebroken. Gezien de hoge waarderingen op de beursvloer zou een beursdaling sowieso niet vreemd zijn. Ondanks dat hebben maar weinig beleggers hun portefeuille beschermd tegen een onverwachte beurscrash.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)