Het einde van de coronacrisis komt in zicht en analisten lopen daar alvast op vooruit. Nog nooit eerder waren zij immers zo optimistisch gestemd over de winstgroei van de komende jaren. Voor het laatst was er tijdens het jaar 2000 sprake van een dergelijk ‘groeioptimisme’. En de vraag is dus ook of beleggers hier wel blij mee moeten zijn?

Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat het vaccinatiebeleid zijn vruchten afwerpt. Zo lopen in diverse landen het aantal coronabesmettingen flink terug als gevolg van het vaccinatiebeleid. Israël is daar een goed voorbeeld van. Al 40% van de bevolking is daar inmiddels ingeënt tegen het coronavirus en met name bij de risicogroepen loopt het aantal nieuwe coronabesmettingen sterk terug.

Krijgen de analisten deze keer wel gelijk?

Analisten rekenen er op dat bedrijven tijdens de komende jaren gaan profiteren van de wederopstanding van de economie. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Pictet Asset Management, te zien dat analisten voor de komende 3 tot 5 jaar rekenen op een Amerikaanse winstgroei van 24%. Nog nooit eerder waren de winstverwachtingen zo hoog gespannen.

Overigens is het nog maar de vraag of beleggers hier blij mee moeten zijn. Het vorige record dateert immers uit het jaar 2000 toen de analisten rekenden op een Amerikaanse winstgroei van 19%. Niet veel later draaiden de beurzen van richting en werden beleggers geconfronteerd met een beurscrash. Het is te hopen dat de analisten het deze keer wel bij het rechte eind hebben.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!