De meeste indices zijn tijdens de afgelopen handelsweken fors in waarde gestegen. De hoop op een minder hardere terugval van de groei van de wereldeconomie haalt beleggers over de streep om terug te keren naar aandelen. En dat is iets waar maar weinig analisten aan het einde van 2018 op gerekend hadden.

De daling die aan het einde van 2018 plaatsvond, lijkt alweer een eeuwigheid geleden te zijn. In een historisch rap tempo wisten de Amerikaanse stieren de schade weer volledig goed te maken. De S&P 500 en de Nasdaq index wisten tijdens de afgelopen handelsdagen zelfs te stijgen naar nieuwe recordhoogten. Dat geldt echter niet voor alle Amerikaanse aandelen.

Moeten we vrezen voor een beurscrash?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is de Wilshire 5000 index in beeld gebracht. Deze index bestaat uit ongeveer 6.500 Amerikaanse aandelen. Volgens sommige analisten is dit de belangrijkste Amerikaanse index. Op deze grafiek is te zien dat de Wilshire 5000 index tijdens het afgelopen jaar de weerstandslijn wist te bereiken die al bijna 20 jaar intact is. En precies op dat moment wist de index een top neer te zetten en werden de meeste Amerikaanse aandelen geconfronteerd met een forse koersdaling.

Op dit moment is de Wilshire 5000 index de weerstandslijn opnieuw genaderd. En volgens Chris Kimble, een bekende technische analist, is er ook een vergelijking met het jaar 2000 te maken. Destijds werd de Wilshire 5000 index ook geconfronteerd met een correctie om vervolgens weer te stijgen naar de oude recordhoogte. En rond dat niveau werd er vervolgens een dubbele top neergezet om daarna geconfronteerd te worden met een ware beurscrash.

Moeten we nu opnieuw vrezen voor een dubbele top bij deze belangrijke Amerikaanse index?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)