De meeste aandelenmarkten hebben er opnieuw een goede beursmaand opzitten. Tijdens de beursmaand juli wisten onder andere de Amerikaanse indices naar nieuwe recordhoogten te stijgen. Ook sommige Europese indices wisten het hoogtepunt van vorig jaar aan te scherpen. Beleggers moeten de komende tijd rekening houden met dalende beurskoersen.

Het beursjaar 2019 verloopt tot nu toe fantastisch. De winstteller op Wall Street zit al boven de 20% en dat is iets wat maar weinig analisten aan het einde van vorig jaar zagen zien aankomen. De stijgende beurskoersen hebben geleid tot oplaaiend optimisme onder beleggers. De vraag is alleen of beleggers op dit moment wel optimistisch moeten zijn.

Wordt het dit jaar opnieuw een hete nazomer?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van E. Cantoni, is te zien dat Wall Street het sinds de huizenmarktzeepbel elke vier jaar lastig heeft gehad tijdens de beursmaanden augustus en september. Tijdens de beursjaren 2007, 2011 en 2015 werd Wall Street in die twee beursmaanden geconfronteerd met een beurscorrectie van respectievelijk 12%, 20% en 13%.

Het probleem is dat op dit moment de termijn van vier jaar opnieuw verlopen is. Dat zou betekenen dat Wall Street tijdens de komende weken opnieuw geconfronteerd kan worden met een forse beurscorrectie. En dat is iets waar maar weinig beleggers op dit moment rekening mee houden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)