Zakenbank Goldman Sachs verwacht dat de omzet van de globale muziekindustrie dit jaar zal dalen met 25 procent wegens de pandemie. Maar deze daling zal ruimschoots worden goedgemaakt door een verdubbeling van de omzet tegen 2030. De rebound gaat dus volgens de zakenbank bijzonder hard zijn en daar kan van geprofiteerd worden.

Zo goed als iedere industrie wordt getroffen door de coronacrisis en de maatregelen van verschillende overheden, dat geldt ook voor de muziekindustrie. Men verwacht dat de omzet hier met 25 procent zal dalen dit jaar wegens het annuleren van evenementen en dergelijke.

Vooral het segment ‘live music’ wordt hard getroffen. Artiesten mogen nergens optreden waardoor er ook geen geld in het laatje komt. De verwachting is dat hier 75 procent minder omzet gedraaid zal worden dit jaar, een serieuze streep door de rekening van de industrie.

Verdubbeling?

Maar dat zal volgens Goldman Sachs gaan verbleken tegen 2030. De zakenbank verwacht namelijk dat de omzet van de muziekindustrie bijna zal gaan verdubbelen. Ze voorspellen een stijging van 84 procent naar 142 miljard dollar. Vorig jaar bedroeg de omzet 77 miljard dollar.

The streaming platforms also stand to benefit from the rising adoption of music streaming and their vast amount of consumer data, although competition will likely intensify: we prefer leading, scaled players such as Spotify and Tencent Music.

De zakenbank schat dat de markt voor ‘online streaming’ gaat groeien tot 1,2 miljard gebruikers. Dat is ongeveer vier keer meer dan het aantal gebruikers vorig jaar, toen waren er 341 gebruikers. Alphabet, Spotify en Tencent zullen hier massaal van gaan profiteren.

Beleggers en investeerders die munt willen slaan uit de groei van de muziekindustrie weten dus welke bedrijven in de gaten te houden. Goldman Sachs tipt vooral Youtube Music (Alphabet) als muziekdienst waar veel gebruikers zich naar zullen wenden de komende jaren.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxfuel

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger