De edelmetalen wisten tijdens de afgelopen handelsweken in positieve zin op te vallen. Zo wisten de goud- en zilverstieren behoorlijk wat terrein terug te winnen. De ‘inflatieangst’ lijkt bij steeds meer beleggers door te dringen en daarom wordt er gezocht naar een veilige haven. En gelukkig beschikken de edelmetalen nog over voldoende potentieel. Met name de zilverprijs lijkt te beschikken over goede papieren.

Eigenlijk heeft de zilverprijs het al sinds de zomer van 2020 lastig. Vanaf het hoogtepunt uit augustus gerekend moest de zilverprijs ruim 15% aan waarde moeten inleveren. En dat terwijl de beurzen in diezelfde periode stevig in waarde wisten te stijgen. Maar weinig beleggers lijken vandaag de dag nog interesse in zilvermijnaandelen te hebben. Volgens sommige analisten heeft de zilversector zelfs haar beste tijd al gehad. De prijsstijging van de afgelopen weken toont echter iets anders aan.

De zilvermarkt kan gaan outperformen

Uit onderzoek van Crescat Capital LLC blijkt dat de zilvermarkt aan de vooravond van een aanzienlijke prijsrally kan staan. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, te zien dat het monetaire beleid van de centrale banken een geschenk kan zijn voor zilvermijnaandelen. Historisch gezien weet de zilvermarkt immers goed te presteren op het moment dat er veel geld in omloop is. En door het ruimhartige beleid van de centrale banken is de geldhoeveelheid exponentieel in waarde gestegen.

Beleggers doen er dus verstandig aan om zich goed te beseffen dat de zilvermarkt op dit moment historisch laag gewaardeerd is. En dat komt niet heel vaak voor.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!