Veel mensen vragen zich af hoe het kan dat de beurzen enorm goede beurszaken weten te doen, terwijl de wereldeconomie geconfronteerd wordt met een historische krimp. Beleggers lijken nog vurig te hopen op het gedroomde V-herstel. Of betreft dit slechts een laatste stuiptrekking van de stier?

De coronacrisis is nog lang niet verdwenen. Volgens kenners kan deze crisis zelfs nog erger worden indien we geconfronteerd worden met een tweede coronagolf. En mogelijk zitten we al in die gevreesde tweede coronagolf. Toch weten de beurzen vooralsnog goed staande te blijven. De beurscorrectie van de afgelopen weken lijkt namelijk juist aangegrepen te worden om extra posities aan de portefeuille toe te voegen.

Beleggers moeten rekening houden met een nieuwe top op de beurzen

Volgens het analistenteam van Morgan Stanley moeten beleggers uitkijken dat ze niet te optimistisch gestemd raken. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Morgan Stanley Research, te zien dat een belangrijke top mogelijk al gezet is. Op de grafiek is te zien dat de S&P 500 index aan het begin van deze maand geconfronteerd werd met een weerstandslijn die al sinds het jaar 1987 actief is. Deze weerstandslijn waarschuwde ook tijdig voor het uiteen knappen van de internetzeepbel.

Uiteraard hoeft het verleden zich niet te gaan herhalen, maar volgens de analisten van Morgan Stanley is juist nu voorzichtigheid geboden. En gezien de hoge waarderingen lijkt dat inderdaad niet overbodig te zijn.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)