Tijdens de handelssessie van dinsdag wisten de Amerikaanse beurzen goede zaken te doen. Mogelijk kan hiermee een nieuwe bodem gezet zijn. Toch denkt zakenbank Morgan Stanley daar heel anders over. De analisten van de Amerikaanse zakenbank laten weten dat beleggers zich moeten voorbereiden op een nieuwe beurscorrectie.

Begin september wisten de Amerikaanse beurzen een stevige top neer te zetten. Vanaf dat punt gemeten vond er een beurscorrectie plaats. Toch wist de beer tijdens deze correctie niet echt te overtuigen. Vooralsnog wisten de stieren de grootste beursschade te voorkomen. De vraag is alleen of de stieren nog over voldoende kracht beschikken om dat voor een tweede keer te doen.

De beurscorrectie is mogelijk nog niet voorbij

De analisten van Morgan Stanley Research deelden onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de S&P 500 index begin september wist af te ketsen van een belangrijke weerstandslijn. Ook tijdens de handelssessie van 12 oktober werd deze weerstandslijn opnieuw getest. En vanaf dat punt gemeten ging er een voorzichtige nieuwe beurscorrectie van start.

Volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank moeten beleggers zich focussen op het 200-daagsgemiddelde. Op dit moment ligt het 200-daagsgemiddelde rond koers 3124. Pas rond dat punt kan er volgens Morgan Stanley een nieuwe bodem neergezet worden. Vanaf het huidige niveau gerekend zou dat resulteren in een beurscorrectie van enkele procenten.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.