Analisten van Morgan Stanley verwachten dat de online advertising in 2021 zal groeien met 20 procent. Ze focussen zich vooral op bedrijven zoals Facebook, Google en Pinterest. Hun kwartaalrapporten voor Q3 toonden aan dat e-commerce en digitale reclame snel herstelden van de eerste lockdown en dat de positieve trend de komende kwartalen niet zal stoppen.

De laatste kwartaalrapporten van Facebook, Amazon, Pinterest, Twitter en Snap waren bijzonder sterk. Ze toonden aan dat de inkomsten uit digitale advertenties de afgelopen maanden enorm zijn toegenomen en suggereerden dat de digitale advertentietrend zou kunnen blijven aanhouden in het jaar 2021. Morgan Stanley gelooft alvast in het opwaartse potentieel.

Hun analisten spreken van een ‘V-shaped recovery’ dat zal duren tot in 2021 en met een groeipotentieel van 20 procent. Consumenten hun spendeergedrag is veranderd door de lockdown en daar profiteren bedrijven zoals Facebook, Amazon en Pinterest van.

Big picture, we continue to view advertising as being cyclical and see faster GDP growth leading to more ad spend across more industries … as companies spend to reach the recovering/re-opening consumer.

Een aantal factoren spelen een rol in de online advertentiemarkt naarmate de sector zich herstelt. De analisten van Morgan Stanley zeiden dat online reis gerelateerde uitgaven in 2020 met 50 procent daalden. Ze verwachten dat dit zich de komende twee jaar zal herstellen.

Facebook, Google en Pinterest

De advertentiegroei van Facebook gaat volgens Morgan Stanley met met 29 procent stijgen tijdens het vierde kwartaal en 27 procent stijgen in geheel 2021. Ook Google gaat profiteren van de terugkeer naar een normaal leven. De omzet die ze zullen draaien dankzij reisadvertenties zal de komende kwartalen fors gaan toenemen, aldus de analisten.

En dan is er ook nog Pinterest, dat wist te verbazen tijdens Q3. Eén derde van de inkomsten dit jaar kwam van pure merkadvertenties. Morgan Stanley verwacht dat deze inkomsten in 2021 zullen toenemen naarmate ze meer toegang krijgen tot de bredere merkenmarkt.

Bronnen: CNBC

Foto: Photo Mix – Pixabay

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger