De Japanse economie staat bij veel mensen bekend om haar langdurige periode van ‘stagnatie’. Deze tegenvallende economische periode werd veroorzaakt door het vergrijzingsprobleem. Inmiddels begint de toekomst er voorzichtig aan weer wat rooskleuriger uit te zien. En dat is ook te zien op de beursvloer.

De Bank of Japan heeft net als de meeste andere centrale banken tijdens de afgelopen jaren een ruimhartig monetair beleid gevoerd. Als gevolg van de coronacrisis zag de Japanse centrale bank zich zelfs genoodzaakt om meer stimulerende maatregelen door te voeren. Beleggers hebben er vertrouwen in dat deze maatregelen uiteindelijk het gewenste economische effect zullen opleveren.

Beleggers moeten buiten de eigen landsgrenzen kijken

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is de Japanse beurs afgebeeld in dollars. Op deze grafiek is te zien dat de Nikkei index op dit moment bezig is aan historische uitbraak. Al 30 jaar lang is er sprake van een consolidatiefase bij de Japanse beurs. De Japanse stieren lijken echter nu dicht bij een historische opwaartse doorbraak te zijn.

Beleggers lijken er verstandig aan te doen om ook buiten de Europese en Amerikaanse landsgrenzen te gaan kijken. Juist buiten de EU en de VS zijn er nog veel kansrijke beleggingen te vinden. En steeds meer beleggers beginnen dat door te krijgen.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!