Op vrijdag kelderden de cryptomarkt door nieuws over de uitbetaling van bijna $9 miljard door Mt. Gox aan gebruikers van de failliete bitcoin-beurs. Bitcoin daalde met bijna 6% tot zo’n $55K, het laagste niveau sinds februari. De totale marktkapitalisatie van alle cryptomunten daalde met meer dan $170 miljard in 24 uur.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Bitcoin:

Markt onder druk door Mt. Gox uitbetalingen

Nobuaki Kobayashi, de curator van Mt. Gox, kondigde aan dat uitbetalingen in bitcoin en bitcoin cash worden gedaan via specifieke crypto-beurzen. Hij benadrukte dat verdere uitbetalingen afhankelijk zijn van het valideren van geregistreerde accounts en het afronden van besprekingen met de beurzen.

De markt reageerde heftig op deze grote transacties. Het dumpen van deze munten kan leiden tot aanzienlijke verkoopdruk.

De daling in cryptoprijzen leidde tot grote liquidaties in derivatenmarkten, met 229.755 handelaren die $639,58 miljoen aan posities liquideerden.

Verwachting van scherpe opleving na schok

Experts verwachten echter dat de markt zich zal stabiliseren na deze initiële schok. Tom Lee van Fundstrat Global Advisors merkte op dat de markt mogelijk een scherpe opleving kan zien in de tweede helft van het jaar. Hij voorspelt nog steeds dat bitcoin $150.000 kan bereiken.

Investeerders wachten ook op de lancering van een ether exchange-traded fund (ETF) in de VS, nadat de SEC eerder dit jaar de weg vrijmaakte voor een bitcoin ETF. Bedrijven zoals VanEck, BlackRock en Bitwise zijn van plan hun eigen ether ETFs te lanceren.

 

Bron: CNBC
Foto: iStock