Op 13 maart wist de Nasdaq Composite index een nieuwe recordkoers op de borden te toveren. Toch was de euforie op die dag van korte duur. De Nasdaq Composite index sloot namelijk de dag af met een flink verlies. Deze handelsdag vormde het startsein voor een serieuze correctie. Is de herstelbeweging van de afgelopen weken slechts een tijdelijke onderbreking van de dalende trend?

Chris Kimble, van KimbleCharting, nam onlangs de grafiek van de Nasdaq Composite index onder de loep. Uit zijn analyse komt naar voren dat de maand ‘maart’ over het algemeen een zeer belangrijke maand is voor de technologiesector. Zo wist de Nasdaq Composite index bijvoorbeeld in maart 2000 een top neer te zetten en in maart 2009 een bodem.

Slaat de beer opnieuw toe bij de Nasdaq Composite index?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van KimbleCharting, is te zien dat de Nasdaq Composite index onlangs afketste van de weerstandslijn die al ruim 20 jaar van kracht is. Opvallend genoeg gebeurde dit opnieuw in de maand ‘maart’.

Overigens is dat niet het enige. Tijdens de afgelopen drie weken heeft de Nasdaq Composite index een gevaarlijk hoofd-en-schouderpatroon neergezet. Volgens Kimble staat een dergelijk patroon binnen de technische wereld bekend als een betrouwbaar toppatroon.

Moeten we ons opmaken voor meer onheil?