Een combinatie tussen de technologie van ’s werelds grootste beurs voor technologieaandelen (en 2e grootste aandelenbeurs ter wereld) en cryptomunten moet vonken geven. Dat is dan ook wat we mogen verwachten vanaf 14 juni, dan lanceert Nasdaq-filiaal DX mogelijk al zijn eigen crypto trading platform.

Op 25 april liet een woordvoerder van Nasdaq weten dat ze overwegen om naast aandelen ook cryptomunten aan te bieden. Een maand later is het al bijna zover. De technologie die gebruikt wordt voor Nasdaq wordt nu ook gebruikt voor een nieuwe, gecentraliseerde crypto exchange genaamd DX.

Volgens Daniel Skowronski, CEO van DX, wordt de crypto broker een ‘one-stop shop’. Je kan er met andere woorden fiatgeld omwisselen voor cryptomunten, cryptomunten omwisselen voor fiatgeld, cryptomunten bewaren en er worden wallets aangeboden.

En het beste moet nog komen, volgens DX zal de handel in cryptomunten volledig gratis zijn.

Kwalitatief aanbod cryptomunten

DX begint zijn aanbod met 6 grote cryptomunten waaronder Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin. Maar er liggen al plannen op tafel om in een later stadium nog 20 tot 25 andere, kleinere cryptomunten toe te voegen.

DX CEO Skowronski is duidelijk dat het draait om kwaliteit en niet om kwantiteit:

“We are supporting blockchain technology. And the way we can help this ecosystem to progress is by vetting the tokens and making sure the good ones are promoted. We are not going to list coins, just because they pay us. Those who are worthy – will be listed.”

Opvallend!

DX zal in eerste instantie niet beschikbaar zijn voor Amerikanen. Wanneer Amerikaanse beleggers toegang krijgen tot DX zal afhangen van de gesprekken met de Amerikaanse beursautoriteiten.

Bron: Toshi Times

Foto Credit: iStock

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>