Block.one haalde recent met veel tromgeroffel $4 miljard op bij een ICO voor het platform van EOS. Maar een goedwerkend product heeft Block.one nog niet, al heeft het wel grote plannen. De eerste versie van hun platform zit vol bugs. De Nederlandse ethische hacker Guido Vranken kreeg $10.000 per ontdekte bug van EOS. Dat leverde hem al $120.000 op. Vranken is niet bepaald positief voor EOS.

Vranken spendeerde de afgelopen dagen aan het doorzoeken van de broncode van EOS. Er zitten nog veel systeemfouten op het platform, aldus de hacker. Dit zorgde dat Block.one de lancering van de officiële versie steeds moet uitstellen. Block.one laat nu ontwikkelaars van buiten het systeem toe om verschillende versies te testen. De groep die als eerste een volwaardig platform van EOS kan lanceren, mag EOS vertegenwoordigen.

Nederlandse hacker Guido Vranken werkt momenteel ook samen met EOS en onderhandelde een deal van $10.000 per bug die hij ontdekt. Hij vond al 12 bugs na enkele dagen. Vranken omschreef de bugs zelfs als ‘very bad’.

EOS-platform rommel?

Geld zal voor Block.one geen probleem zijn. Het bedrijf haalde via een ICO maar liefst $4 miljard op. Het liet echter nog niet weten wat het met dat geld allemaal gaat doen, al wil Block.one wel $1 miljard investeren in EOS-startups.

Block.one is een project van blockchainveteraan Dan Larimer. Hij belooft een zeer krachtig platform dat op een dag het hoogst succesvolle Ethereum van de troon kan stoten. Maar EOS begint alvast met een valse noot.

Technologie Rapport – ALERT: Neem +1185% winst op EOS!

Volgens Vranken had EOS al veel eerder een ‘bug bounty program’ moeten lanceren. Hij vindt het nu ‘een beetje te laat’. Volgens de hacker is het normaal dat er kinderziektes zijn, maar de problemen bij EOS zijn van een niveau die hem behoorlijk zorgen maakt. “I’m not sure about the entire Eos network, but you could incur some serious damage.”

Vranken werkte eerder ook al voor Ethereum, Ripple en Stellar, en zegt dat EOS het grootst aantal bugs heeft in zijn software. “It’s a PR disaster.”

Vranken ziet trouwens nog een mooie carrière als ‘bug bounty hunter’ nu cryptomunten steeds meer in opmars zijn. Misschien ook iets voor jou?

Bron: Yahoo Finance

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)