Tom Corley spendeerde 5 jaar aan een studie van 233 self-made miljonairs. Wat is het succes van deze miljonairs? Corley wou weten of al deze miljonairs een gemeenschappelijke factor hebben die hen hebben gedreven naar succes. Naast de belangrijke dagelijkse gewoontes vond Corley dat de meeste miljonairs een mentor hadden die hen de knepen van het vak leerde.

De 233 miljonairs die mee deden aan zijn onderzoek hadden een gemiddeld vermogen van €4 miljoen. De juiste mentor vinden kan je dus €4 miljoen opleveren. 86% van de miljonairs liet weten dat de bijdrage van de mentor cruciaal was om miljonair te worden. Mentors doen dan ook meer dan alleen positieve invloeden doorgeven, ze leren je ook wat kan en wat niet kan. Ze delen wat ze verkeerd deden zodat je deze fouten kan vermijden en ze delen wat ze juist deden zodat je hun voorbeeld kan volgen.

Naast een mentor is het ook belangrijk om enkele specifieke gewoontes te hebben. 

Zo hebben de meeste miljonairs verschillende inkomstenbronnen. Het heilige aantal lijkt 3 inkomstenbronnen te zijn. Door verschillende inkomstenbronnen te hebben, kunnen de rijken zich beter beschermen tegen tegenslagen. Zo is een beurscrash bijvoorbeeld voor een miljonair minder erg dan voor armere mensen, buiten de aandelenbeurs hebben ze namelijk nog andere inkomstenbronnen terwijl de armere mensen hun vermogen zien verdampen als de aandelenkoersen dalen.

De meest belangrijke inkomstenbronnen zijn: aandelen, vastgoed, private equity investeringen, royalties, eigen bedrijven, … Een andere belangrijke factor die miljonairs onderscheiden van de ‘gewone man/vrouw’ is de invulling van hun tijd. Financieel risico is niet het grootste risico dat er bestaat, de verloren tijd is het grootste risico dat een mens heeft. Slechte beleggingen, foute investeringen, foutief gokken, … verloren geld kan altijd gerecupereerd worden. Wat niet gerecupereerd kan worden is de tijd die gepasseerd is.

Miljonairs kiezen er dan ook voor om hun tijd nuttig in te vullen. Ze zitten veel minder in een zetel TV te kijken of YouTube films te kijken via een tablet. Ze slapen doorgaans minder of engageren zich minder aan niet-productieve activiteiten. Meer dan 60% van de miljonairs kijkt minder dan 1 uur TV per dag en spendeert minder dan 1 uur per dag op het internet. De vrij gekomen tijd spenderen ze aan het realiseren van hun dromen door te lezen, leren en netwerken. Ten slotte stellen ze doelen in hun leven en geven ze niet op vooraleer ze hun doel bereikt hebben.  27 % van de miljonairs faalden vooraleer ze succesvol werden. Ze herpakten zichzelf, probeerde opnieuw en hielden vol. Het doorzettingsvermogen maakt hen onstopbaar in het realiseren van hun dromen.

Mensen die miljonair geworden zijn, hebben daar in de meeste gevallen hard voor gewerkt. Ze leren omgaan met faling, ze zetten door tot ze hun doel bereiken en ze wedden niet op een paard. Maar een van de belangrijkste dingen die helpen om miljonair te worden is het vinden van een goede mentor. Die mentor leert en inspireert waardoor je automatisch jouw tijd gaat spenderen aan zaken die je financieel leven verrijken.