De Amerikaanse economie heeft het moeilijk door COVID-19 en heeft nood aan financiële steun. Daar kan de Federal Reserve iets aan doen, beleggers en investeerders houden rekening met nieuwe stimuleringsmaatregelen van de centrale bank. Negatieve rentes bijvoorbeeld, maar JPMorgan beweert dat negatieve rentes geen enkel nut hebben.

De Federal Reserve heeft zijn handen vol met de ondersteuning van de Amerikaanse economie. Beleggers en investeerders speculeren alvast opnieuw over bijkomende maatregelen van de centrale bank. Men verwacht dat de centrale bank de rentes gaat verlagen onder de nul. Maar volgens David Kelly, hoofdstrateeg bij JPMorgan, heeft dat totaal geen zin.

Negative rates have not helped the Japanese economy, they haven’t helped the European economy. All they do is clog up the banking system, make it more difficult for everybody to operate.

Kelly beweert dat het verlagen van de rentes geen effect meer zal hebben op de Amerikaanse economie. Hij is van mening dat het beter is om geld ter beschikking te stellen van bedrijven en consumenten. De centrale bank heeft reeds 2 biljoen dollar in de economie geïnjecteerd ter ondersteuning, Kelly denkt dat daar nog eens 2 biljoen bij zal komen.

If you want to stimulate the economy directly, just put more money into the hands of consumers and businesses, Congress doesn’t seem to have any shyness about doing that.

De historische stimulus is noodzakelijk gezien COVID-19 de gehele wereldeconomie onder druk zet. Ook Thomas Barkin, voorzitter van de Federal Reserve in Richmond, zei onlangs dat negatieve rentevoeten niet meteen realiteit zullen worden. Er wordt veel over gespeculeerd maar de kans dat dit effectief gaat gebeuren, is vrij klein.

Bronnen: CNBC

Foto: AgnosticPreacherKid – Wikimedia – CC BY-SA 3.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>