De wereldwijde aandelenmarkten zijn bezig aan een fantastisch beursjaar. Met nog drie officiële handelsdagen te gaan noteert Wall Street zelfs 30% hoger ten opzichte van de slotstand van 2018. De vraag is alleen of we wel blij moeten zijn met dit euforische beursjaar. Door dit fantastische beursjaar zouden de winsten immers volgend jaar kunnen gaan tegenvallen.

De meeste zakenbanken hebben reeds hun deuren gesloten. Dat is ook de reden waarom op dit moment de handelsvolumes zo laag zijn. Al wekenlang zitten de wereldwijde beurzen in de lift en tijdens de afgelopen handelsdagen werden op Wall Street de records verder aangescherpt.

Het verleden waarschuwt voor een tegenvallend beursjaar

Uit onderzoek van Andrew Thrasher blijkt dat beleggers mogelijk niet zo blij moeten zijn met dit geweldige beursjaar. Thrasher constateert dat de S&P 500 index sinds het jaar 1950 nog geen 20 keer heeft meegemaakt dat de index op jaarbasis een winst van minstens 30% wist te realiseren. Historisch gezien heeft de index het relatief lastig na een beursstijging in één jaar van minstens 30%. Zo noteert de index gemiddeld in 66% van de gevallen een halfjaar later lager. Een jaar later ziet het beeld er nog dramatischer uit. In dat geval noteert de S&P 500 index in 77% van de gevallen een jaar later lager.

Keren de beren volgend jaar terug op het beursspeelveld?

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS