De FAANG-aandelen – bestaande uit Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google – zijn al geruime tijd erg populair onder de beleggers. Toch spant Netflix op dit moment absoluut de kroon. Ten opzichte van de slotstand van 2017 noteert het aandeel namelijk meer dan 100% hoger.

De FAANG-aandelen hebben veel dingen met elkaar gemeen. Zo zijn vier van de vijf aandelen hoofdzakelijk actief op het web. Daarnaast weten alle vijf de aandelen al jarenlang een goede prestatie af te leveren op Wall Street. Toch zijn er ook verschillen waarneembaar. Het belangrijkste verschil is dat Netflix op dit moment meer geld uitgeeft dan dat er binnenkomt. En juist daar worden ze voor beloond?!

Netflix blijft investeren in de toekomst

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockCharts, is de goede prestatie van Netflix dit jaar in beeld gebracht. De koers van Netflix wist in amper 7 maanden tijd in waarde te verdubbelen. En volgens analisten heeft dat juist te maken met de exponentiële uitgaven. Door deze torenhoge uitgaven, hoofdzakelijk ter financiering van de eigen series, geloven beleggers dat daar in de toekomst ook torenhoge opbrengsten tegenover zullen staan.

Het is uiteraard aan Netflix om deze hoge verwachtingen waar te maken. Voorlopig lijkt de streamingdienst goed op weg te zijn, want recent werd nog maar eens duidelijk dat de Netflix-abonnees nog steeds in de lift zitten. De verwachtingen van de analisten worden telkens moeiteloos behaald en dat geeft hoop voor de toekomst.

Leuk feitje: sinds de beursgang van Netflix is het aandeel al met bijna 32.000% in waarde gestegen!