Netflix wist gisteren een kleine 10% aan beurswaarde te winnen. Deze stijging was te danken aan beter dan verwachte kwartaalcijfers. De streamingdienst is al jarenlang bezig met een imposante recordrace op Wall Street. Binnenkort kan Netflix zelfs Disney voorbij gaan.

Netflix wist opnieuw de verwachtingen van beleggers te overtreffen. Tijdens de afgelopen drie maanden kreeg het bedrijf er wereldwijd ruim 7,4 miljoen klanten bij. Het bestuur van de streamingdienst had zelf gerekend op een groei van 6,35 miljoen. Door de verhogingen van de abonnementsprijzen kreeg de omzet een flinke boost. Zo steeg de omzet met 43 procent naar 3,7 miljard dollar.

Marktwaarde van Netflix zit in de lift

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bespoke, is te zien dat de marktwaarde van Netflix in enkele jaren tijd werkelijk is geëxplodeerd. Op dit moment is de grens van 150 miljard dollar nabij. Binnenkort zouden we zelfs te maken kunnen gaan krijgen met het historische moment dat Netflix meer waard is dan Disney.

Netflix is het ultieme voorbeeld hoe een ‘startup’ kan eindigen in een van de grootste spelers op de markt. Juist in deze tijd is het van cruciaal belang om de winnaars van morgen te selecteren.