Steeds meer ‘traditionele’ financiële instellingen willen hun deel van de crypto-koek. Technologiebeurs Nasdaq onthulde al plannen om cryptomunten te verhandelen, nu wil ook de New York Stock Exchange meedoen. Maar de NYSE kan voor een echte revolutie zorgen door hun bijzondere manier van handel.

In tegenstelling tot andere toekomstige cryptohandelaars, wil de New York Stock Exchange de levering van de contracten afhandelen in Bitcoins. Dit kan een sterke drijvende kracht worden voor mainstream aanvaarding van ’s werelds grootste en bekendste cryptomunt.

Waar de CME, CBOE en mogelijk Nasdaq de Bitcoin futures afhandelen in fiatgeld, Amerikaanse dollar, zullen de crypto swaps van de NYSE echte Bitcoins bevatten.

[The] physical delivery of Bitcoin…means that ICE has a custody solution. That has been the big hurdle. How do you hold onto these assets? These are generally bearer instruments…and so you have to have a third-party custody person. That’s the big deal, they have come up with a custody solution for institutional holders.”

Blijf dagelijks op de hoogte over het belangrijkste nieuws van de crypto- en aandelenmarkt: Schrijf gratis in op de SB Daily

Wall Street’s embrace of bitcoin will help boost the cryptocurrency, trader says from CNBC.

Zondvloed aan geld voor cryptomunten

Volgens Bryan Kelly zal de grootste uitdaging voor ICE (de holding boven de New York Stock Exchange) liggen bij de manier waarop ze deze ‘fysieke’ Bitcoins bewaren. Echter, wanneer de NYSE er in slaagt om dit op te lossen waarbij ze voldoen aan de regelgeving van de Amerikaanse beurswaakhond SEC, zal dit een ware revolutie veroorzaken.

Dit kan de sluizen open zetten voor institutioneel geld en ‘big price moves’ veroorzaken voor de volledige cryptomarkt.’ – aldus Kelly.

Een oplossing zou bijvoorbeeld pensioenfondsen de mogelijkheid geven om te beleggen in cryptomunten waarbij crypto definitief een nieuwe activaklasse wordt. In dat geval kan er nog heel veel geld vloeien naar Bitcoin en andere cryptomunten.

Bron: Zerohedge

Foto Credit: iStock

Top-7 aandelen voor 2019

Wat is er beter dan goede bedrijven kopen op de beurs? Goede bedrijven kopen wanneer ze afgestraft zijn. In deze gids geven we je 7 aandelen mee die de afgelopen maanden serieus afgestraft werden. Het zijn aandelen met aantrekkelijke eigenschappen en veel herstelpotentieel.

Veel succes met deze 7 afgestrafte aandelen!