Cryptomunten zijn de grote hype, maar het is de onderliggende technologie van blockchain die de wereld zal veranderen. Blockchain is veel meer dan alleen cryptomunten. De technologie heeft het potentieel om ons leven om te gooien, net als het internet heeft gedaan.

Diegene die geïnteresseerd zijn in blockchain, kunnen op een heel andere manier veel geld verdienen dan door cryptomunten te kopen: leren hoe je kan werken met blockchain.

Dit is een industrie waarvan we denken dat die even revolutionaire zal zijn dan het internet de komende decennia. Er zullen miljoenen, misschien wel tientallen miljoenen mensen werken in de blockchainindustrie. Er gaan boekhouders, auditeurs, advocaten en overheidsregulators nodig zijn die begrijpen hoe blockchain werkt.” – zegt Antonis Polemitis, een pionier in opleiding rond blokchain en cryptomunten.

Wie een expertise in blockchain kan ontwikkelen, zal de komende decennia een zeer goede job hebben met zeer goede vooruitzichten en een aantrekkelijk salaris. Momenteel zijn er nog niet zo veel mensen die begrijpen hoe blockchain werkt. Er zal veel vraag zijn naar deze skills.

Polemitis zegt dan ook dat blockchain veel verder gaat dan Bitcoin of cryptomunten. Blockchain kan in vele industrieën een verschil maken, zoals de werking van overheden, de gezondheidszorg, energiebevoorrading, …

Technologiereus IBM bouwt bijvoorbeeld aan zijn eigen blockchainplatform, Hyperledger. Het werkt momenteel samen met partners zoals Walmart om het proces van de opvolging van de voedselketen te versnellen. Waar dat vroeger tot 6 dagen duurde, kan dat via blockchain in 2 seconden.

Blockchain is in feite een grote database waar iedereen in kan werken. Het unieke echter is dat iedere wijziging definitief is. Er kan niet meer aan ‘geknoeid’ worden. Specialisten noemen het digitale immuniteit. Deze immuniteit zorgt voor vertrouwen zonder dat een organisatie of overheid moet toezien op de echtheid van de wijziging/transactie.

In ruil voor dit vertrouwen, krijgt men tijdswinst, lagere kosten en een hogere efficiëntie in de plaats.

Gratis cursus blockchain

Net als robots heeft blockchain dus ook het potentieel om vele jobs in beslag te nemen. Maar waar robots vaak de jobs innemen van laaggeschoolde arbeiders, heeft blockchain het potentieel om de jobs van hooggeschoolde mensen over te nemen.

De beste manier om jezelf daar tegen te wapenen, is door zelf te leren hoe blockchain werkt. De Universiteit van Nicosia, waar Antonis Polemitis werkzaam is, biedt alvast een gratis introductie aan:

Ook Coursera biedt een gratis cursus aan in samenwerking met Princeton University:

Wil je echt rijk worden met blockchain, kan je beter investeren in je eigen skills dan in cryptomunten. Blockchain heeft zeker een toekomst, dit kan niet gezegd worden van (alle) cryptomunten.

Bron: CNBC

Foto Credit: iStock