Er zijn het afgelopen weekend drie mensen gestorven in China nadat ze geïnfecteerd werden door het coronavirus, dit zijn de eerste nieuwe doden sinds de maand mei. Een ongelukkige timing vermits China hun coronabeleid wil versoepelen, daar wordt nu wellicht een stokje voor gestoken. De beurzen op het vasteland gingen in ieder geval lager.

Drie mensen, met een leeftijd tussen 87 en 91 jaar, zijn afgelopen weekend gestorven in China door het coronavirus. Dat lijkt misschien op het eerste zicht niet zo verrassend meer, toch zijn het de eerste nieuwe doden sinds de maand mei. En dat doet heel wat Chinezen schrikken omdat ze bang zijn dat de overheid het coronabeleid toch niet verder zal gaan versoepelen.

De coronamaatregelen werden bij aanvang van het weekend tijdelijk opnieuw aangescherpt. Het aantal besmettingen is de afgelopen weken fors toegenomen waardoor restaurants, scholen, gyms en supermarkten slechts beperkt open waren.

Markten

Op de oliemarkt was er een duidelijke reactie merkbaar. De prijs voor een vat WTI crude daalde naar 78 dollar. Dat heeft te maken met de vrees voor een strenger coronabeleid in China want als de tweede grootste economie ter wereld opnieuw op de rem gaat staan, zal de vraag naar olie ongetwijfeld dalen. Daarbovenop komt dan ook nog eens de recessievrees.

Deze drie doden doen ook de aandelenmarkten in China geen deugd. Beleggers en investeerders vrezen voor nieuwe economische moeilijkheden indien de Chinese overheid beslist een nieuwe lockdown in te voeren. De Hang Seng ging maandag met 2,01 procent onderuit. Het aandeel van Alibaba deed het slechter met een daling van 4,88 procent.

Bronnen: Evelyn Cheng – CNBC

Foto: Marco Verch ProFlickr CC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>