De dollar heeft een zwaar jaar achter de rug liggen. Tijdens het jaar 2020 moest de valuta behoorlijk wat terrein inleveren. Deze koersdaling was met name te danken aan het ruimhartige monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank. Tijdens dit jaar kunnen de rollen echter worden omgedraaid.

Tijdens de voorbijgaande maanden wist de dollar een deel van de koersschade, ten opzichte van de euro, van het afgelopen jaar goed te maken. Analisten zijn het er over eens dat de kans aanwezig is dat de herstelbeweging bij de dollar zal gaan aanhouden. De Amerikaanse economie zal immers naar verwachting dit jaar stevig gaan groeien.

Zwakke EUR/USD kan slecht nieuws voor de edelmetalen betekenen

Daarnaast is er nog een ander aspect waar beleggers rekening mee moeten houden. Zo blijkt uit onderzoek dat de EUR/USD normaliter erg zwak presteert na het bereiken van een cyclustop. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de eerstvolgende cyclustop bij de EUR/USD gepland staat op 28 mei 2021. Slechts eens in de zes jaar vindt er een dergelijke cyclustop plaats en tijdens de voorgaande keren was deze top telkens behoorlijk accuraat te noemen.

Mocht het verleden zich gaan herhalen, dan moeten beleggers dus rekening houden met een aanhoudende koerszwakte bij de EUR/USD. Dit kan met name nadelig zijn voor de edelmetalen. Zij weten immers normaliter te profiteren van een sterke EUR/USD en ondervinden juist hinder van een zwakke EUR/USD.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)