Afgelopen week verlaagde de Europese centrale bank de depositorente naar -0,50%. Hierdoor wordt het voor banken nog duurder om overtollige liquide middelen bij de ECB te stallen. Tevens kondigde Draghi een nieuw stimuleringspakket van 20 miljard euro per maand aan. Mogen beleggers deze week ook rekenen op een ‘milde’ Amerikaanse centrale bank?

Het jaar 2019 staat vooralsnog in het teken van het veranderende monetaire landschap. Als gevolg van de tegenvallende groei van de wereldeconomie zien de centrale banken zich genoodzaakt om in te grijpen. De ECB doet dit nu wel heel drastisch aangezien ze vanaf november zelfs weer bedrijfs- en staatsobligaties gaan opkopen.

Wall Street kan profiteren van een nieuwe Fed-renteverlaging

De kans is groot dat de Amerikaanse centrale bank zich woensdagavond ook van haar ‘milde’ kant zal laten zien. Beleggers rekenen immers op een nieuwe renteverlaging met 25 basispunten. En een dergelijke renteverlaging zou goed nieuws kunnen betekenen voor Wall Street. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Ryan Detrick, te zien dat de S&P 500 index normaliter erg goede zaken weet te doen indien de eerste twee renteverlagingen 25 basispunten waren. Tijdens de afgelopen 40 jaar is een dergelijke situatie vijf keer voorgekomen en tijdens alle keren stond de S&P 500 index 6 en 12 maanden later hoger.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar beleggers mogen wel stilletjes hopen op een Fed-renteverlaging met 25 basispunten.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar