Beleggers en investeerders houden hun adem in voor 15 december, dat is de opgeschoven deadline van Donald Trump waarop hij een nieuwe reeks importheffingen heeft klaarstaan. Men vraagt zich af of beide partijen tegen dan een overeenkomst kunnen vinden met elkaar. Zo niet, wat gaat Trump dan effectief doen? De heffingen activeren of ze nog eens uitstellen?

De financiële markten houden hun adem in, dat is ook te merken aan de aandelenkoersen. De beweging op de markten is nagenoeg horizontaal omdat beleggers niet goed weten wat ze moeten doen. De reden is heel simpel, 15 december komt dichterbij en er is nog geen concrete overeenkomst tussen de Verenigde Staten en China inzake de handelsoorlog.

That’s the biggest thing in the room next week. I don’t think he’s going to raise them. I think they’ll find a reason.

De datum 15 december is zo speciaal omdat Donald Trump dan vermoedelijk nieuwe importheffingen in het leven zal roepen. Dat betekent dat er nog maar enkele dagen resten voor Washington en Peking om een overeenkomst te sluiten met elkaar. Marktkenners hadden gedacht dat dit zeker in december zou gebeuren maar de twijfel groeit ondertussen behoorlijk.

Nog eens uitstellen?

Er bestaat ook een mogelijkheid dat er geen overeenkomst komt, maar dat Donald Trump de importheffingen opnieuw uitstelt naar een latere datum. Dan rijst de vraag naar welke datum en wat de gevolgen hiervan zijn voor de financiële markten. Vermoedelijk zal dit positief worden onthaald door beleggers en investeerders, maar zal er opnieuw onzekerheid en twijfel zijn.

Eén ding is duidelijk, afhankelijk van wat Amerikaans president Trump beslist, de koers op de financiële markten zal zonder twijfel door hem bepaald gaan worden de komende weken. Beleggers gaan deze week wellicht de kat uit de boom kijken tot nader order vanuit de USA.

Bronnen: CNBC

Foto: Gage Skidmore – Flickr – CC BY-SA 2.0

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS