Dit is alles wat u moet weten over de nieuwe iPhone. Gisteren onthulde Apple de nieuwe iPhone op een groot evenement: het krijgt de naam 6S en 6S Plus. Volgens CEO Tim Cook verandert deze iPhone alles in de smartphone business. Dit is de meest geavanceerde smartphone ter wereld. Wat is er zo speciaal aan? BI geeft toelichting. De iPhone 6S heeft een 4,7 inch scherm en de iPhone 6S Plus heeft een 5,5 inch scherm. Na de gouden iPhone is er nu de roos/goud iPhone. Maar vooral technisch zijn er enkele bijzonderheden.
iPhone met 3D touch
Zo heeft de nieuwe iPhone een 3D Touch, een upgrade van de huidige multi-touch. Apple noemt de 3D touch een totaal nieuwe dimensie voor de interactie met uw smartphone. Het komt er op neer dat u de iPhone verschillende commando’s kan geven aan de hand van de druk die u uitoefent op het scherm. Apple noemt dit zelf de “peek” en “pop”. Uw e-mails checken gebeurt op de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus helemaal anders. Zo kunt u bijvoorbeeld zachtjes op een mail drukken waardoor u de inhoud van de mail kunt lezen. Laat u de druk los, gaat u terug naar de inbox. Drukt u harder op de mail dan gaat u naar de mail om het bericht verder te lezen of te beantwoorden. Ook op het beginscherm geeft met de 3D touch een heel andere interactie met het menu. Zo ontstaan er veel meer shortcut mogelijkheden.
De processor in de nieuwe iPhone is volgens Cook ook 70 % sneller dan de vorige. De nieuwe processor heeft ook een ‘always-on motion co-processor’ en een beter ‘Touch-ID’ systeem. Met de 12 MP iSight camera heeft de nieuwe iPhone ook een camera die 50 % meer mega-pixels heeft. Hierdoor worden de foto’s nog scherper en kleuriger. Daarbij kunt u ook HD en 4K video’s maken. De Facetime camera heeft ook een upgrade gekregen en de flash ten slotte is 3 keer zo helder als de vorige.
Kostprijs nieuwe iPhone
Pre-orders starten op 12 september en de eigenlijke verkoop op 25 september. De prijs bedraagt in Duitsland €739 voor de iPhone 6S met 16GB en €849 voor de iPhone 6S Plus. Prijzen voor andere landen in Europa zijn nog niet gekend.
In het Technologie Rapport leest u alles over beleggen in de aandelen van de toekomst.