Maandag introduceerde Apple een scala aan nieuwe producten. Naast iPhones biedt de techgigant nu ook streaming tv, nieuws en creditcards aan. Ook gaat Apple zich richten op gaming. Maar investeerders werden niet enthousiast. Zo daalde aandelen van Apple met 1,2 procent op de beurs.

Apple probeert zich met alle nieuwe producten minder afhankelijk te maken van iPhone verkopen. De verkopen van het vlaggenschip van Apple zitten al langer in het slop. Vooral in China, een grote afzetmarkt voor Apple, neemt de populariteit af.

Daarom zoekt Apple nieuwe inkomstenbronnen. Maar anders dan de iPhone, zijn de onlangs aangekondigde producten en diensten van Apple helemaal niet zo innovatief. Zo bewogen aandelen, zoals Netflix, waarmee Apple nu de concurrentie aangaat, helemaal niet naar aanleiding van het nieuws.

Het aandeel van Apple daalde zelfs.

Streamingmarkt is al verzadigd

Of Apple gaat slagen in de nieuwe markten is de grote vraag. Bijvoorbeeld in de markt voor tv streaming. In deze markt loopt Apple enkele jaren achter op de concurrentie, als Netflix en Amazon. Daarom heeft Apple een flinke inhaalslag te maken. Colin Gillis, analist bij Chatham Road Partners, zei hierover:

Hoewel Apple tijdens de introductie misschien meer content levert dan Amazon en Netflix, is de streamingmarkt momenteel verzadigd geraakt. De consument is vermoeidheid in de Verenigde Staten.

Innovatieve creditcards?

De creditcard van Apple, die ondersteund wordt door Goldman Sachs, heeft wel enkele innovatieve snufjes. Zo hoopt Apple gemak en veiligheid te bieden. De creditcard heeft bijvoorbeeld geen kaartnummer. Maar volgens Reuters zal dit de industrie nauwelijks veranderen.

Apple zal het namelijk op moeten nemen tegen J.P Morgan, Capital One, Bank of America en Citigroup. Deze spelers hebben gezamenlijk meer dan de helft van de markt in de Verenigde Staten in handen volgens data van Accenture.

Bron: Reuters, Reuters

Foto: iStock

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.