Al enkele weken zit de prijs van de Bitcoin stevig in de lift. Met name toen Elon Musk liet weten dat Tesla een deel van haar cash in de digitale munt heeft geïnvesteerd, vloog de koers van de cryptomunt omhoog. Dit wist zelfs te leiden tot een nieuwe recordkoers. En die nieuwe records kunnen een aanhoudende cryptorally voorspellen.

Vorig jaar maart wist de Bitcoin een stevige bodem neer te zetten. Vanaf dat punt gerekend is de prijs van de digitale munt exponentieel in waarde gestegen. Destijds had niemand kunnen dromen dat het zo hard zou gaan. Inmiddels is zelfs de grens van $ 50.000 bereikt.

De cryptorally kan volgens dit onderzoek nog een tijdje standhouden

Op 8 februari wist de Bitcoin voor het eerst in minstens een maand tijd te stijgen naar een nieuwe recordhoogte. Dit was uiteraard te danken aan het Tesla-nieuws omtrent de investering van 1,5 miljard dollar in de digitale munt.

Uit onderzoek van de analisten van Nautilus Investment Research blijkt dat de Bitcoin vaak goede zaken weet te doen op het moment dat er voor het eerst in een maand tijd een nieuwe recordkoers op de borden wordt getoverd. Zo is op de bovenstaande illustratie te zien dat de prijs van de cryptomunt gemiddeld een maand later 143% hoger staat. Slechts in 1 van de 10 gevallen noteert de Bitcoin een maand later lager.

Dit onderzoek voorspelt dus dat de cryptorally op korte termijn nog wel een tijdje kan standhouden. Ook voor de beurzen kan dit overigens goed nieuws betekenen. Zo noteert de S&P 500 index gemiddeld een maand later 1,64% hoger.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)