De euro zit al enkele maanden in de lift. Tenminste, als je de euro afzet tegenover de dollar. Ook tijdens de afgelopen handelsweek kreeg de stijgende trend een vervolg. De meeste beleggers zetten op dit moment stevig in op een verder stijgende EUR/USD.

Fed-voorzitter Jerome Powell wist de dollar tijdens de afgelopen week verder onderuit te praten. Powell liet weten dat de rente hoogstwaarschijnlijk langdurig laag zal blijven. De inflatie mag daarnaast enige tijd boven de 2% uitkomen, zolang dit de economische groei bevordert.

Weten de eurostieren de stijgende beweging intact te houden?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat er op dit moment zwaar ingezet wordt op een verder stijgende EUR/USD. De openstaande posities vertegenwoordigen een waarde van meer dan 30 miljard dollar. Nog nooit werd er zoveel geld ingezet op een stijgende EUR/USD.

Het vorige record dateert uit het jaar 2018. Aan het begin van dat jaar werd er ook stevig ingezet op een verder stijgende EUR/USD. Het is voor de ‘eurostieren’ te hopen dat het deze keer beter afloopt. In het jaar 2018 werd de EUR/USD immers geconfronteerd met een forse daling. Toen is er behoorlijk wat geld in rook opgegaan.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)