De Amerikaanse chipgigant Nvidia heeft deze week tijdens hun GTC developers conference een nieuwe versie van hun ‘autonomous-driving platform’ aangekondigd. Het segment ‘automobiel’ maakt slechts een klein deel uit van hun bedrijfsmodel, maar dat gaat veranderen volgens CEO Jensen Huang. Ze willen dit laten uitgroeien tot een miljardenonderdeel.

Chips die noodzakelijk zijn voor voertuigen om autonoom te kunnen rijden, wordt één van de richtingen waarin Nvidia zich gaat specialiseren de komenden jaren. CEO Jensen Huang heeft deze week aangekondigd dat er voor 11 miljard dollar in de pijplijn zit voor de komende 6 jaar.

Automotive will surely be our next multibillion-dollar business. The $11 billion is going to be quite a significant business for us just in the car. But if you look at the totality of AV, I think this is going to be one of the largest AI industries in the world.

Dat klinkt als toekomstmuziek omdat de huidige omzet van Nvidia ongeveer 27 miljard dollar is waarvan het automobielsegment slechts 566 miljoen dollar uitmaakt. Nvidia heeft echter contracten lopen met Lucid, BYD, Mercedes-Benz en Jaguar/Land Rover.

Investeerders

Beleggers en investeerders zijn in ieder geval enthousiast over de plannen van Nvidia, en niet zozeer alleen omdat ze zich meer gaan toespitsen op de automobielsector. Ze hebben ook een Grace superchip ontwikkeld en tal van andere nieuwe producten. Het aandeel noteert 30 procent hoger sinds midden maart maar wel 17 procent onder zijn recordkoers van 333 dollar.

Volgens Nvidia valt er in elk van hun bedrijfsmodel veel te rapen. In totaal schatten ze de markt in op 1 biljoen dollar. Het feit dat elektrische voertuigen en zelfrijdsysyemen aan populariteit winnen, zal voor Nvidia een grote opportuniteit zijn om winst te maken.

Bronnen: Julie Hyman – Yahoo Finance

Foto: Nvidia Corporation – FlickrCC BY-NC-ND 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>