Bedrijven die actief zijn op de markt van de halfgeleiders hebben er een mooi jaar op zitten tot nu toe. De sector heeft bijzonder sterk gepresteerd onder andere dankzij de verschillende lockdowns. NVIDIA is één van de koplopers in dit segment en gaat deze week hun kwartaalrapport publiceren voor Q3. Analisten verwachten weer sterke resultaten.

Het Amerikaanse NVIDIA wordt bestempeld als het best presterende chipbedrijf tijdens de coronacrisis. Hun activiteiten zijn toegenomen tijdens de lockdowns door een stijgende vraag naar hun producten op vlak van gaming en data-center. Het aandeel is meer dan verdubbeld de afgelopen maanden en men verwacht dat er nog meer groeipotentieel is.

Deze week publiceren ze hun kwartaalrapport en men verwacht opnieuw sterke cijfers. Hans Mosesmann, analist bij Rosnblatt, twijfelt niet dat NVIDIA nogmaals de verwachtingen zal overtreffen dankzij de toenemende vraag naar hun producten de afgelopen maanden.

We see Nvidia benefiting from key themes/trends over the next few quarters/years, including a multi-year data center GPU compute cycle, the transition to a”soft” IP company, and a product shift to the data center in the near-term and increasing and recurring software sales from automotive in the long-term.

Chipmarkt

Rosnblatt benadrukt dat NVIDIA vooral sterk is op vlak van gaming en data-center. Maar hij verwacht dat het bedrijf ook een vaste waarde zal worden in de automobielindustrie. Hun chips worden steeds meer gebruikt voor rijhulpsystemen en elektrische voertuigen.

Ondanks de hoge notering blijven analisten positief over het aandeel. De consensus onder analisten blijft een ‘strong buy’-advies gezien het groeipotentieel van de verschillende technologische markten wereldwijd en vooral de segmenten waarin NVIDIA actief is. Het bedrijf zet ook de toon voor andere chipmakers en deze markt. Het is duidelijk dat er zich hier een positieve trend voortdoet die jaren zal blijven duren, aldus analisten en marktkenners.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: Nana Dua – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>