De Amerikaanse aandelenmarkten beleefden een relatief goede handelsdag woensdag maar nabeurs liep er iets ‘fout’. Chipmaker Nvidia publiceerde hun kwartaalrapport, wat op zich geen slecht rapport is, maar hun vooruitzichten en ‘guidance’ voor het tweede kwartaal was zwakker dan verwacht. Beleggers schrokken een beetje en reageerden nabeurs gemengd.

De S&P 500 die met 0,95 procent stijgt, de Dow Jones met 0,60 procent en de Nasdaq met 1,51 procent. Op zich was woensdag een positieve handelsdag, hoewel de schommelingen door de dag best hevig waren. Maar nabeurs liep het een beetje mis, chipmaker Nvidia publiceerde hun kwartaalrapport en dat deed beleggers en investeerders een beetje schrikken.

Hun bedrijfsresultaten voor het eerste kwartaal waren op zich niet slecht, ze overtroffen zelfs de verwachtingen van analisten. Maar hun vooruitzichten en hun ‘guidance’ voor het tweede kwartaal was opvallend zwak. Zo verwachten ze een omzet te draaien van 8,1 miljard dollar tijdens Q2, dat is minder dan de 8,44 miljard dollar die analisten eerder hadden voorspeld.

De futures voor de S&P 500, Nasdaq en Dow Jones kleurden lichtrood. Als Nvidia, dat ook gezien kan worden als een economische graadmeter, het minder positief ziet dan verwacht voor de komende maanden, dan kan dit niet anders dan een reactie teweegbrengen op de markten.

Techaandelen

De CFO van Nvidia zei dat ze minder mensen zullen aannemen gezien de recente ontwikkelingen. Het aandeel van Nvidia ging nabeurs 7 procent lager. Aandelen van andere soortgelijke techbedrijven moesten het ook ontgelden. Snowflake ging nabeurs met 14 procent lager, hun rechtstreekse concurrent AMD verloor ‘slechts’ 2 procent nabeurs.

Aandelen van technologiebedrijven hebben het moeilijk de afgelopen maanden en behoren tot één van de grootste verliezers op de aandelenmarkten dit jaar. Zo noteert Nvidia reeds 43 procent lager sinds begin dit jaar, het beursklimaat is een pak minder gunstig dan vorig jaar nu de Amerikaanse centrale bank hun beleid aan het normaliseren is gezien de hoge inflatie.

Bronnen: Jesse Pound – CNBC

Foto: Nana Dua – Pixabay

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger