NVIDIA weet al enkele beursjaren hoge ogen te gooien op Wall Street. De videokaartmaker is binnen no-time uitgegroeid tot een ware ‘publiekslieveling’. Ook de meest recente kwartaalcijfers werden weer met veel onthaal ontvangen op Wall Street. Toch mogen we niet zeggen dat het bedrijf ‘goedkoop’ geprijsd is.

Tijdens de afgelopen beursjaren wist het aandeel NVIDIA exponentieel in waarde te stijgen. Het bedrijf zit al jarenlang in de lift en dat heeft voornamelijk te maken met de goede prestaties. NVIDIA is binnen de branche waarin ze actief is marktleider en de omzet weet jaar-op-jaar aan een mooi tempo te groeien.

NVIDIA is niet een ‘koopje’

Toch kunnen we niet zeggen dat NVIDIA op dit moment een ‘koopje’ is. In het jaar 2000 moest NVIDIA het ook vergelden toen de internetzeepbel uiteen knapte. Uiteindelijk leverde het aandeel 90% aan beurswaarde in!

De huidige situatie is echter nog alarmerender. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Jesse Felder, te zien dat de Price to Sales Ratio op dit moment bijna 17 bedraagt. Met andere woorden noteert het bedrijf 17 keer hoger dan de omzet rechtvaardigt. In het jaar 2000 bedroeg de Price tot Sales Ratio ‘slechts’ 5. Daarnaast was er destijds sprake van een omzetgroei van boven de 100%, terwijl die omzetgroei op dit moment net boven de 30% ligt.

NVIDIA was tijdens de internetzeepbel dus lang niet zo overgewaardeerd als op dit moment het geval is!

Technologieaandelen breken uit! Dit wil je niet missen.

Het spektakel begint NU pas echt goed los te barsten in de technologiesector nu we na 16 jaar de all-time-high van de Nasdaq hebben overgeschreden. Vanaf nu mogen beleggers zich opmaken voor een nieuwe fase in de stierenmarkt. Deze fase was in het verleden steeds ENORM WINSTGEVEND voor beleggers in technologieaandelen.

LEES HIER indien u geen moment wilt missen van deze krachtige trend