De olieprijs staat al weken fors onder druk. Aan het begin van dit jaar wist de prijs voor een vat ruwe olie nog te stijgen naar 65 dollar. Gisteren wist de olieprijs echter onder de $ 20 te duiken. De olie-oorlog tussen Rusland en Saoedi-Arabië zorgt voor druk op de olieprijs. Toch bestaat er een kans dat de olieprijs binnenkort een bodem weet te bereiken.

Het zijn bijzondere tijden. Het coronavirus heeft geleid tot grote paniek en onzekerheid in de wereld. Steeds meer mensen raken besmet met het dodelijke virus. En als gevolg daarvan nemen overheden vergaande maatregelen om het virus in te dammen. Deze maatregelen zijn echter wel funest voor de economie. En mede daardoor staat de olieprijs ook onder grote druk.

Deze steunlijn moet in leven blijven

Volgens analist Tom McClellan bestaat er een reële kans dat de olieprijs binnenkort een nieuwe bodem weet neer te zetten. Hij deelde op Twitter de bovenstaande grafiek waarop het lange termijnplaatje van de olieprijs zichtbaar is. Op deze grafiek is te zien dat de olieprijs op dit moment terecht is gekomen bij een meerjarige steunlijn. Sinds de jaren ’30 is deze steunlijn immers al intact. Mocht deze steunlijn deze keer opnieuw steun bieden, dan betekent dat goed nieuws voor de oliemarkt. In dat geval kunnen de oliestieren namelijk weer aan het werk gezet worden.

En dat is ook hard nodig, want voor veel oliebedrijven begint de tijd inmiddels te dringen.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar