De olieprijs beleefde een zware week. Zo moest de olieprijs meerdere procenten aan waarde inleveren en dat wist zelfs te resulteren in een dramatisch bloedbad. De angst voor een verder dalende olieprijs werd met name veroorzaakt door de twijfels over de effectiviteit van het gesloten OPEC-akkoord.

De Amerikaanse olieproductie draait op dit moment op volle toeren. Daarnaast lukt het de OPEC-organisatie nog niet echt om het aanbod op de oliemarkt verder te beperken. Volgens sommige economen heeft de herstelbeweging van de afgelopen maanden er juist voor weten te zorgen dat de productie weer is toegenomen.

Dramatische week voor de olieprijs

olieprijs-belangrijke-grens

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de olieprijs afgelopen vrijdag zelfs onder het prijsniveau wist te komen van vóór het gesloten OPEC-akkoord. Dat akkoord werd eind november gesloten en wist destijds te zorgen voor een flinke prijsstijging. Op dit moment is al die winst vervlogen.

Volgens analisten zijn belangrijke steunpunten op dit moment gebroken en daardoor is de toekomst een stuk onzekerder geworden. De komende tijd moet gaan blijken of de OPEC-landen daadwerkelijk de handen ineen zullen slaan om de overproductie een halt toe te roepen.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>